Многумина не можат да ѝ одолеат на убавата арома и вкусот на циметот.

Многумина не можат да ѝ одолеат на убавата арома и вкусот на циметот. Во прилог на ова, одредени истражувања покажуваат дека покрај тоа што циметот делува превентивно против болести на кардиоваскуларниот систем, тој исто така е ефикасен и против дијабет.

cimet

Едни американски научници докажале дека циметот може да го намали нивото на шеќер за 20 %. Освен тоа циметот има и антифунгално својство т.е може да ги уништи габичните инфекции или да го спречи нивниот раст.

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?