Многу често вашето тело може да испраќа јасни знаци, но вие да не ги препознаете.

srce

Многу често вашето тело може да испраќа јасни знаци, но вие да не ги препознаете. Еве кои знаци не треба да ги игнорирате и кои укажуваат дека имате проблем со вашето срце.

Главоболка

Постојат неколку видови на главоболки и не е секоја знак дека срцето ви е послабо. Но, ако таа болка е придружена со уште некој симптом, како што се вртоглавици, тоа може да укажува на аневризма и тоа бара итен лекарски преглед.

Исцрпеност

Ова е најтежок симптом, затоа што не мора секогаш да значи дека имате проблеми со срцето, туку настанува и поради многу други причини. Особено кај жените, необичниот замор може да се забележи за време на срцев удар, исто како и неколку дена пред самиот удар. Константниот замор немојте секогаш да му го препишувате на времето, туку контактирајте лекар за преглед.

srce

Грчеви во стомакот

Болка во градите или непријатно трпнење на левата рака се симптоми кои најчесто се поврзуваат со срцеви проблеми. Меѓутоа, лекарите велат дека и грчевите во стомакот можат да бидат индикатор. Исто така, и невообичаена болка во горниот дел од грбот може да укажува на проблеми со срцето.

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?