Рецептот на д-р Игор Књазкин, познат лекар од Санкт Петербург, препорачува кромид за третман на тироидната жлезда

Навечер, пред спиење, земете главица црвен кромид и пресечете ја на две половини, така што сокот ќе истекува од нив. Со лесни, кружни движења, измасирајте го грлото во областа на тироидната жлезда со половина кромид, потоа пресечете го површинскиот слој па продолжете да се мачкате со наредниот слој; повторете ја постапката и со втората половина.

 

onionsecond

Потоа, без миење на вратот, одете на спиење за овој сок да делува во текот на ноќта. Ова е едноставен начин со чија помош на сосема природен начин се потткинува функцијата на тироидната жлезда. Доктор Олег Торсунов, пак, ги советува сите оние кои имаат проблеми со тироидната жлезда, особено пациентите со нејзина намалена функција, да му помогнат на заболениот орган така што – ќе пејат (односно, ќе ја активираат грлената чакра). Тој вели дека тироидната жлезда и, генерално, целиот ендокрин систем се тесно поврзани со човечките емоции, особено со емоцијата на љубов.

onionthird

Штитната жлезда болува кај луѓето кои силно доживуваат сè што им се случува, кои на лошите постапки од другите одговараат со чувство на длабока повреденост и огорченост. Негативните емоции остануваат замрзнати во телото, се собираат во штитната жлезда и таа почнува да болува. Емоциите мора да се движат. Ослободете се од акумулираните негативни емоции – со пеење. Звукот многу лесно ги изнесува емоциите од телото.

Рецепт за чај од руската народна медицина – го подобрува видот и ги чисти бубрезите >>

Доктор Торсунов вели: „Пејте. Пеењето ќе придонесе да попуштат емоционалните стеги во тироидната жлезда. Тироидните јазли ќе исчезнат сами по себе. Пејте весели песни, без оглед на тоа какви проблеми имате и како сте расположени.“

Не заборавајте да го споделите ова со вашето семејство и пријателите на Фејсбук, бидејќи навистина може да му помогнете некому во неволја! 

barate

 


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?