ban2

По повој едноставен третман крвниот притисок може да ви се врати во нормала благодарение на циркулацијата, која е клучен фактор.

Високиот крвен притисок е болест на модерното време, а поврзан е со зголемениот стрес, недостаток на сон, вишок килограми, солена храна, пушење и зголемено консумирање алкохочл. Како и да живеете, кај секој човек постојат моменти кога има зголемен крвен притисок. Под дејство на стрес или прекумерна физичка активност, мускулите се напрегаат, а крвните садови се стеснуваат, па притисокот расте.

Но што треба да направиме за притисокот да се врати во нормала? Јасно е дека треба да ги опуштиме мускулите, но како?

Точка бр. 1

Ова всушност не е точка, туку линија. Таа поминува зад ушните реси до средината на клучната коска. Оваа линија не треба ниту да ја притискате, ниту да ја масирате, туку само полека да ја галите, речиси незабележливо со рацете горе доли, одвај допирајќи ја со прстите. Повторете го ова 10 пати од едната па преминете на другата страна, исто така 10 пати

Точка бр. 2

Оваа точка се наоѓа на делот на лицето на ново на ушните реси на оддалеченост од половина сантиметар од увото во правен кон носот. Оваа точка треба да ја масирате со врвовите на прстите по 1 минута од двете страни на лицето, наизменично. Притиснете јако, но никако не предизвикувајте болка. Не е важно во која насока ќе го направите, важно е да имате чувство на притисок на одредената точка.

По овој едноставен третман крвниот притисок ќе се вати во нормала, бидејќи како што вели др. Лу Хунсен, она што е важно е правилниот проток на крвта. Според кинеската медицина најважна работа е правилниот проток на крвта од мускулите и ткивата. Ако некаде во организмот настанува стагнација на крвта, тогаш на тоа место почнува да се развива болеста. И обратно – ако се обезбеди проток на крвта, организмот ќе биде во состојба брзо да ја излечи болеста. Затоа масажата на овие клучни точки помага во оздравувањето.

barate

 

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?