Црвениот кармин ќе ве направи попривлечни и одлично ќе го краси вашето лице.

crven

Црвениот кармин ќе ве направи попривлечни и одлично ќе го краси вашето лице. Она што е интересно е тоа што група научници, кои ја следеле историјаа на црвениот кармин, дошле до по малку бизарен одговор зошто токму тој е најпривлечен за мажите. Дошле до заклучок дека примарната функција на црвениот кармин е да изгледа како женските гениталии. Тоа е причината и желбата за зголемување на усните.

crven

Тоа може звучи глупаво и површно, но се чини дека е така, иако многу жени не би го признале тоа. Антрополозите веруваат дека црвените усни служат како потсетник на срамните усни кои поцрвенуваат и набаруваат кога жената е возбудена.

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?