Тушот за очи е најлесниот начин за нагласување на очите.

 

Тушот за очи е најлесниот начин за нагласување на очите. Освен тоа што е брз и едноставен начин на шминкање, тој може да ви ги прикрие и недостатоците на лицето. Пронајдете го својот облик на очи и дознајте како би требало да изгледа линијата на вашиот капак.

Бадемасти очи

На ваквиот облик им одговара речиси секаква линија. Без разлика дали се работи за дебела и нагласена или пак нанесена на половина око, не можете да погрешите. Токму поради тоа, слободно поиграјте си со тушот.

1 tush

Тажни очи

На очите чии краеви лесно се спуштени, совршено им одговара линија на туш која почнува малку пред средината на очите. Внатрешниот дел или почетокот на окото би требало да биде без туш, а можете да го нагласите со малку сенка.

1 tush1
Кружни очи

Оние девојки со кружни и нагласени очи би требало да создадат поинаков ефект. Тоа може да го направите така што дебелата линија ќе ја продолжите кон завршетокот на веѓите, за околу половина сантиметар. Линијата од тушот од почетокот на окото би требало да биде тенка, а потоа полека да се шири.

1 tush2
Блиску сместени очи

Кај ваквиот вид очи тушот мора да создаде илузија која визуелно ќе ги оддалечи очите. Тоа можете да го направите со полна линија која на внатрешниот дел на окото е тенка, а од средината почнува да се шири и се движи кон завршетокот на очите. Слободно можете да ја продолжите линијата или да си поиграте исцртувајќи две линии.

1 tush3
Широко сместени очи

Визуелното оддалечување на очите ќе го постигнете со помош на едноставна и кратка линија. Линијата на почетокот на очите е тенка и постепено се шири. Но, таа завршува на самиот крај на очите. Ако сакате да ја продолжите, треба да исцртате сосема малку, за да не постигнете спротивен ефект.

barate

loading...


МОЖЕБИ ЌЕ САKАТЕ ДА ГО ВИДИТЕ И ОВА

 

ПОПУЛАРНО


Booking.com

 

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА?